PGB en zorgverzekeringswet - Bonniers Zorg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Onze dienstenTijdens kantooruren bereikbaar:
078-6314758

 

Wijzigingen in de zorg
Persoonlijke verzorging en verpleging worden sinds 1 januari 2015 gefinanciert via de zorgverzekeringswet (ZVW). En de begeleiding bij u thuis via de WMO. Misschien staat u ingeschreven voor een verpleeghuis? Dan ontvangt u zorg via de Wet Langdurigezorg (WLZ). De zorg bij u thuis verandert hiermee niet. U behoudt bij Bonniers Zorg uw eigen zorgteam en uw vertrouwde gezichten.

WMO
Voor huishoudelijke zorg bij u thuis. Bonniers Zorg kan snel deze zorg inzetten wanneer u over een geldige indicatie beschikt.

Zorgverzekeringswet
Of u in aanmerking komt voor verzorging en/of verpleging beslist de verpleegkundige van Bonniers Zorg. Het aantal uur zorg die gesteld wordt in de indicatie krijgt u vergoed door de zorgverzekeraar. Afhankelijk waar en hoe u verzekerd bent betaalt u een eigen (kleine) bijdrage. Met de meeste zorgverzekeraars is het mogelijk de gemaakte zorgkosten direct te declareren.

PGB

Het PGB is een bepaald geldbedrag dat u krijgt om zelf uw zorg te financieren. Hebt u een PGB en wenst u zorg van Bonniers Zorg dan bent u bij ons aan het goede adres. Hebt u vragen over (het aanvragen van) een PGB? Kijkt u ook eens op Per Saldo. Per Saldo is de belangenvereniging voor mensen met een PGB. Uiteraard kan Bonniers Zorg u bijstaan bij het aanvragen van een indicatie.

Bonniers Zorg informeert en inventariseert graag uw mogelijkheden en behoeften. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 078-6314758of via info@bonnierszorg.nl of via ons contactformulier.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu